Le Palé Ripasso Superiore
OverzichtDe edele druivensoorten Corvina, Rondinella en Molinara zijn gebruikt om in het beste klimaat van Italië een beroemde wijn te maken, de VALPOLICELLA RIPASSO SUPERIORE. Na een traditionele vergisting van 12 dagen is de most van de Amarone-wijn, Koning van Valpolicella, gebruikt om een 2e vergisting op gang te brengen.
Dit “RIPASSO” proces zorgt voor meer body, vol fruitig karakter met een mooie edel-zoete toets. 'La Piccola Botte', het kleine vat, dit staat op elk etiket en is kenmerkend voor alle wijnen van de gebroeders Giuliari.
Ze rijpen de wijnen op kleine houten fusten, waardoor de wijn een krachtige, intense en complexe smaak ontwikkeld.
Intens geurend naar viooltjes, rijp rood fruit, iets rozijn. Tannines, gecombineerd met prachtige fruitzoetheid en goede zuurgraad geven het zijn onweerstaanbare balans.
Veelzijdig inzetbaar, heerlijk bij elk soort vlees of groente uit de grillpan of van de bbq. Past ook goed bij padenstoelen risotto, cannelloni in tomatensaus en gerijpte kaas
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Druivensoort | Corvina, Rondinella, Molinara |
Prijs | € 18,95 |