Recioto della Valpolicella
OverzichtDe Recioto della Valpolicella van Fratelli Giuliari is gemaakt met Corvina-, Corvinone- en Rondinella-druiven, gedroogd gedurende een periode van ongeveer drie maanden.
In Veneto betekent "recie" oren, en verwijst naar de orecchiette van de clusters, dat wil zeggen de hoogste en meest blootgesteld aan de zon. Recioto-wijnen worden gemaakt met speciaal geselecteerde druiven. De trossen zijn verdeeld in twee delen: het onderste deel wordt gebruikt om de gemeenschappelijke Valpolicella te maken, terwijl het bovenste gedeelte, dat overeenkomt met de "orecchiette", apart wordt verzameld en vervolgens te laten drogen. Op deze manier verdampt het water dat zich in de druiven bevindt gedeeltelijk, waardoor de concentratie van suikers en de geurige smaakstoffen enorm wordt verhoogd. Dit resulteert in een donkerrode wijn, met een verleidelijk vol en fruitig boeket, rijk aan extracten. De smaak is vol, minimaal 14% alcohol en heel mooi edel zoet. Een wijn om te drinken na de maaltijd of met een dessert.
'La Piccola Botte', het kleine vat, dit staat op elk etiket en is kenmerkend voor alle wijnen van de gebroeders Giuliari. Ze rijpen de wijnen op kleine houten fusten, waardoor de wijn een krachtige, intense en complexe smaak ontwikkeld. Anders dan de andere producenten die geen of alleen grote houten fusten gebruiken die geen tot weinig invloed hebben op de rijping van de wijn.
Specificatie | Omschrijving |
---|---|
Land | Italië |
Regio | Veneto |
Druivensoort | Corvina, Corvinone, Rondinella |
Prijs | € 36,95 |